شرح وصال

از خودم می‌گویم ... و شرح می‌دهم وقایع را تا وصال حضرت دوست ...

شرح وصال

از خودم می‌گویم ... و شرح می‌دهم وقایع را تا وصال حضرت دوست ...

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

شب قدر شب توبه نیست، شب اعطای هدایاست.
شبهای قدر شبهای اتصال به خدا است، شبهای اتصال به ولی خداست، ظاهراً و باطناً. چرا که اتصال به خدا جز از طریق ولی خدا امکان پذیر نیست.
شبهای قدر از نیمه شعبان شروع میشود، شب نیمه شعبان اولین شب قدراست. باید تا شب قدر حساب خود را بررسی و صاف کرد، اعمال را، نیات را، روحیات را، افکار را و... شب قدر شب توبه نیست، شب اعطای هدایاست. وقت امتحان که دیگر جای درس خواندن نیست، جای تماشای نتیجه است.

بعد از پایان جلسه چه کنیم که حالمان حفظ شود؟
مرحوم آقای قاضی افاض الله علینا من برکات تربته بعد از اتمام جلساتشان، عبا را بر روی سر کشیده و بدون صحبت با کسی راهی منزل میشدند!
استاد ما میفرمودند بعد از جلسات بلافاصله به منزل رفته و بخوابید! تا این توجهات و ربط قلبی حاصله در نفس مستقر شود، چرا که حالات و توجهات قلبی به ادنی چیزی از بین میرود. اگر این جلسات این رسالت را ایفا کرد و یا هرجلسه ای که میروید، اگر حال توجهی حاصل شد آنرا حفظ کنید، چگونه؟ خود را در معرض عوامل فاصله انداز قرار ندهید، مثل شوخی ها و خنده های رایج بعد از جلسات
روزی مرحوم علامه طهرانی در جایی نماز میخواندند، در بین 2 نماز اندکی تأمل میفرمایند، شاگردان شروع میکنند به شوخی، آن هم نه شوخی های بد، شوخی های مباح و معمولی، مرحوم علامه با عصبانیت همه را بیرون میکنند! آنها توجیه میکنند که این حال ماست! حال سُرور غالب است! مرحوم علامه میفرمایند این حالتان از شیطان است!
حفظ حالات مهم تر از اصل حالات است، باید تلاش کرد برای حفظش.

منبع: Gofteman-bartar.ir/ سخنرانی استاد نخاولی
  • بانوی شیعه

 مادر میتواند فرزندان را به بهترین وجهی تربیت کند. تربیت فرزند به وسیله‌ی مادر، مثل تربیت در کلاس درس نیست؛ با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالائی خواندن است؛ با زندگی کردن است. مادران با زندگی کردن، فرزند تربیت میکنند. هرچه زن صالح‌تر، عاقل‌تر و هوشمندتر باشد، این تربیت بهتر خواهد شد. بنابراین برای بالا رفتن سطح ایمان، سطح سواد، سطح هوش بانوان، در کشور باید برنامه‌ریزی شود.

 یکی از مهمترین وظائف زن، خانه‌داری است. همه میدانند؛ بنده عقیده ندارم به این که زنها نباید در مشاغل اجتماعی و سیاسی کار کنند؛ نه، اشکالی ندارد؛ اما اگر چنانچه این به معنای این باشد که ما به خانه‌داری به چشم حقارت نگاه کنیم، این میشود گناه. خانه‌داری یک شغل است؛ شغل بزرگ، شغل مهم، شغل حساس، شغل آینده‌ساز. فرزندآوری یک مجاهدت بزرگ است. ما با خطاهائی که داشتیم، با عدم دقتهائی که از ماها سر زده، یک برهه‌ای در کشور ما متأسفانه این مسئله مورد غفلت قرار گرفت و ما امروز خطراتش را داریم میبینیم؛ که من بارها این را به مردم عرض کرده‌ام: پیر شدن کشور، کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد، از همان چیزهائی است که اثرش بعداً ظاهر خواهد شد؛ وقتی هم اثرش ظاهر شد، آن روز دیگر قابل علاج نیست؛ اما امروز چرا، امروز قابل علاج است.


 فرزندآوری یکی از مهمترین مجاهدتهای زنان و وظائف زنان است؛ چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل میکند، اوست که رنجهایش را می‌برد، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است. خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به مردها نداده، در اختیار بانوان قرار داده؛ صبرش را به آنها داده، عاطفه‌اش را به آنها داده، احساساتش را به آنها داده، اندامهای جسمانیاش را به آنها داده؛ در واقع این هنر زنها است. اگر چنانچه ما اینها را در جامعه به دست فراموشی نسپریم، آن وقت پیشرفت خواهیم کرد.


پ.ن: بیانات در دیدار جمعی از مداحان، ۱۳۹۲/۲/۱۱


  • بانوی شیعه

از وقتی ازدواج کردیم با همسرم تصمیم گرفتیم که نگذاریم پدر و مادرم هیچ هزینه ای را به عنوان سیسمونی تقبل کنند. همسرم در این مسئله جدی تر از من پیگیر ماجراست که به هر نحوی شده خودش باید هزینه های فرزندش را از همین ابتدا تقبل کند. می گوید هرکس هر چقدر در توانش است برای رفاه فرزندش تهیه میکند و فکر نمیکنیم که برای تهیه ضروریات چند ماه اول زندگی نوزاد، نیازی به سختی و فشار مالی باشد. 

لیستی برای سیسمونی تهیه کرده ام و واقعا به این نتیجه رسیدم که اگر فقط ضروریات ابتدای زندگی نوزاد را تهیه کنیم هزینه خیلی کمی دارد. مثلا هیچ لزومی برای خرید تخت (آن هم از این تختهای شیک که تا نوجوانی قابل استفاده است) نمیبینم. چون هم تا مدتها بچه نمیتواند در آنها بخوابد، هم ممکن است وقتی بزرگتر شد مدل و رنگ تختش را نپسندد (مثل خواهرزاده ام که الان که 9 ساله شده سرویس خوابش را دوست ندارد و میگوید اجازه میدادید خودم بیایم و رنگش را انتخاب کنم!!!) و هم برای ما که فعلا مستاجر هستیم و شاید هر سال باید نقل مکان کنیم اضافه کردن اسبابهای جاگیر و فضا پرکن واقعا سخت است.

در مورد کمد هم قرار شد اگر تا آن موقع مشکل مالی نداشتیم و توانش بود یک کمد ساده و ارزان تهیه کنیم فقط برای اینکه جایی برای لباسهایش باشد. از سرویس کالسکه هم شاید فقط دو سه موردش را که واقعا لازم میشود تهیه کنم. این از قسمتهای سنگین سیسمونی! و بقیه هم لباس و رختخواب و ... که از هر کدام به اندازه نیاز نوزاد تهیه میکنیم ...

ان شاالله یک روز بیاید و این چشم و هم چشمی ها و اسراف ها برچیده شود ...

  • بانوی شیعه